Система ХАССП це – система аналітики небезпечних факторів в харчовій промисловості і їх контроль в критичних точках. Завдання даної системи-це ідентифікація, оцінка та подальший контроль певних критичних чинників, які є ключовими в області безпеки харчової продукції. Ця система є свого роду-універсальним інструментом, придатним для широкого кола операцій, не обмежуючись розмірами організації. Основна мета системи НАССР – забезпечення безпеки харчових продуктів для споживача на всьому етапі «ланцюжка»: від сировини до готового продукту.
НАССР в світі
Оскільки система НАССР, в першу чергу відповідає за безпеку продуктів харчування для споживача, весь цивілізований світ прийняв її, як обов’язкову. Початок глобального використання цієї системи було покладено в 1992 році Комітетом Національної Академії наук США, що опублікувала документ про актуалізації застосування НАССР на підприємствах харчової галузі, а, також, використанні її принципів органами, що проводять контроль над цією галуззю. На сьогоднішній день для того, щоб імпортувати харчову продукцію, практично для будь-якої держави існують обов’язкові вимоги, згідно з принципами НАССР.
НАССР в Україні
Основні принципи системи НАССР
- Аналітика небезпечних факторів;
- Визначення контрольних критичних точок;
- Відповідно, встановлення критичних меж;
- Розробка та встановлення системи спостереження за процесами;
- Розробка та відпрацювання коригувальних заходів;
- Підтримка, актуалізація та зберігання технічної документації (протоколи насср);
- Оцінка ефективності дії системи ;
Що дає система НАССР українському учасникові «харчового ланцюжка»
Замовляйте послуги у професіоналів!
Агенство "Direktiva Group" - гарантія якості!
- оптимальні терміни;
- самі розумні ціни;
- компетентні консультації по сертифікації в ЄС;
- оперативне діловодство ЗЕД;
- конфіденційність;
- і подальшу технічну підтримку документації Вашої організації.
ДИРЕКТИВА GROUP - Довіряйте професіоналам!

Телефонуйте ↴