Переваги впровадження НАССР на виробництві

ХАССП – це фундамент, на якому стоїть виробництво харчової продукції в усіх цивілізованих країнах. Концепція, створена в 1960 році для контролю якості їжі космонавтів НАСА, знайшла своє застосування в багатьох сферах: зараз на ній базується виробництво харчової продукції в ЄС, Канаді, Великобританії. З вересня 2019 року вимогу пошириться і на українського виробника: впровадження системи стало обов’язковою умовою Асоціації з ЄС. Перевірки торкнуться кожної ланки виробництва: починаючи від вирощування і переробки сировини, і закінчуючи логістикою і умовами зберігання і реалізації.

Що означає впровадження ХАССП для вітчизняного виробника?

Впровадження ХАССП дозволяє провести оцінку ризиків виробництва на кожному його етапі, виявляє критичні точки і забезпечує контроль над ними. Таким чином, відбувається явне зменшення витрат, пов’язаних з неліквідної продукцією – попередити шлюб набагато дешевше, ніж ісправлять.Увеліченіе якості продукції впливає на конкурентоспроможність виробника, інвестиційна привабливість якого вийде на новий рівень. У підприємства, на якому впроваджена дана система, є всі шанси підвищити репутацію і вийти на ринок інших держав, чиї споживачі отримають продукцію вищого гатунку. Компанії, які працюють без цієї організаційної структури виробництва, будуть обкладатися штрафами відповідно до українського законодавства.

Умови впровадження НАССР на виробництве

Система НАССР має на увазі цілий комплекс заходів, який починається із запрошення на виробництво сертифікованого аудитора. В ході перевірки фахівець вивчає особливості кожного виробництва, зачіпаючи кожна ланка його ланцюжка. На основі отриманих даних розробляється індивідуальна система, яка і стане фундаментом ефективного контролю над харчовою продукцією.

Терміни впровадження системи НАССР залежать від розміру і специфіки підприємства. Так, у цеху з 10 працівниками є всі шанси отримати методику протягом 2 місяців, а великим заводу від 1000 працівниками доведеться чекати впровадження до 1 року.

На ціноутворення розробки і впровадження системи НАССР впливає масштаб і обсяг виробництва, кількість задіяних працівників, вид діяльності і місце в ланцюжку харчової промисловості.

Замовляйте послуги у професіоналів!
Агентство "Direktiva Group" - гарантія якості!

Фахівці агентства по сертифікації і ЗЕД консалтингу «Директива GROUP» візьмуть на себе всі процеси щодо вирішення цієї важливої задачі для Вашої організації.
Співпраця з нашою компанією гарантує Вам:

Директива GROUP - Довіряйте професіоналам!

Увага! Акція! Перша консультація – Безкоштовно!

Телефонуйте ↴